Home » Met deze 4 onderhoudstips houdt u uw dakkapel in topconditie!

Met deze 4 onderhoudstips houdt u uw dakkapel in topconditie!

Neem contact op

Het is van belang dat uw dakkapel goed wordt onderhouden voor een lange levensduur. Lees verder voor onze tips.

Met deze 4 onderhoudstips houdt u uw dakkapel in topconditie!

Als u uw huis een upgrade heeft gegeven met een dakkapel, is het belangrijk om hem goed te verzorgen voor een lange levensduur. Een goed onderhouden dakkapel zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling aan de buitenkant, maar is ook van belang voor de dakconstructie en om te voorkomen dat u last krijgt van lekkages. We delen graag een aantal slimme tips om ervoor te zorgen dat uw dakkapel in topconditie blijft.

  1. Regelmatige check-up

Het onderhoud begint met het regelmatig inspecteren van uw dakkapel. Kijk of er geen losse of beschadigde onderdelen zijn, of er scheurtjes zijn in het materiaal, lekkages of andere vormen van slijtage. Door problemen vroeg te ontdekken, kunt u hoge reparatiekosten voorkomen.

  1. Reiniging voor uw dakkapel en goten

Bladeren en ander vuil kunnen zich ophopen op en rondom uw dakkapel, en dat zorgt voor een verhoogde kans op lekkages en schade. Daarom is het belangrijk om uw dakkapel, inclusief de goten en afvoerpijpen, regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Zo zorgt u ervoor dat het regenwater goed kan wegstromen.

  1. Schilderwerk voor bescherming én een frisse uitstraling

De meeste dakkapellen zijn tegenwoordig gemaakt van kunststof, waardoor schilderen niet nodig is. Maar als uw dakkapel of kozijnen van hout zijn, is het belangrijk om het schilderwerk regelmatig bij te werken om te beschermen tegen weersinvloeden. Dus, hou het schilderwerk in de gaten en herstel beschadigingen direct. Zo beschermt u niet alleen uw dakkapel tegen vocht en schimmel, maar geeft u ook een frisse uitstraling aan uw huis!

  1. Controleer het hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van uw dakkapel moet natuurlijk soepel blijven werken. Gebruik smeermiddelen om ervoor te zorgen dat je ramen en deuren zonder problemen openen en sluiten. Check ook op roest en vervang kapotte onderdelen als dat nodig is.

Hulp nodig bij het reinigen van uw dakkapel?

Lukt het, om wat voor reden dan ook, niet om zelf uw dakkapel te inspecteren en onderhouden? Of wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Vraag dan een professioneel bedrijf of een glazenwasser om het voor u te doen.

Meer weten over het onderhouden van uw dakkapel? Lees de brochure.