Buitenbekleding dakkapel

Home » Materiaal » Buitenbekleding

De buitenzijde van de dakkapel wordt voornamelijk afgewerkt met kunststof buitenbekleding. Kunststof buitenbekleding is onderhoudsvriendelijk en gaat veel jaren mee. De buitenzijde van de dakkapel hoeft niet in de verf te worden gezet.

Welke materialen buitenbekleding zijn er?

Voor de bekleding van een basis dakkapel die glad is, wordt Unikern gebruikt. Dit materiaal geeft een strakke uitstraling. Als u een speciale kleur wenst, kunnen we ook het materiaal Trespa gebruiken. U kunt ook kiezen voor terugliggende kozijnen, dit geeft de dakkapel een moderne uitstraling. Liever een houtlook? Dan is Keralit een goede optie voor u. Keralit heeft alle voordelen van kunststof, maar de traditionele uitstraling van houtnerf met een naadloos boeideel en rabatdelen aan de zijwanden. Op aanvraag gebruiken we speciale materialen, zoals zink of Ruukki.

Unikern HPL-Plaatmateriaal (Basis)

Unikern is een kunststof bouwcompactplaat die aan de buitenzijde is voorzien van een gekleurde bovenlaag en een UV-bestendige toplaag. Unikern is in verschillende kleuren leverbaar. De Unikern platen worden op verschillende punten op de dakkapel geschroefd. Is uw gewenste kleur niet beschikbaar? Wij werken ook met Trespa-buitenbekleding.

Keralit (Houtlook)

Wilt u wel de mooie traditionele houtuitstraling, maar niet het gedoe met schilderwerk en groot onderhoud? De Keralit dakkapel geeft een luxe uitstraling aan de dakkapel en wordt zonder zichtbare schroeven gemonteerd. Ook Keralit is in verschillende kleuren leverbaar en bovendien makkelijk schoon te houden.

Polygoot

De houtlook dakkapel is op verzoek van een Polygoot te voorzien. Hierdoor krijgt de dakkapel een sierlijk of traditioneel karakter. Bekijk hieronder enkele voorbeelden:

Overige materialen

Naast de bovengenoemde kunststof materialen werken wij regelmatig met zinken buitenbekleding of stalen Ruukki bekleding. Deze materialen worden door de installateur gemonteerd bij ons in de werkplaats.

Dakbedekking dakkapel

Het platte dak van de dakkapel worden bekleed met EPDM. EPDM is een rubber uit één stuk en wordt naadloos door ons verlijmd. De levensduur is 50 jaar, daarnaast is EPDM UV-licht bestendig en OZON bestendig.

Wij kunnen op aanvraag ook een pannendak realiseren. Let er hierbij op dat hiervoor vaak een omgevingsvergunning nodig is.

Advies nodig?

Vraag dan een advies gesprek aan of neem telefonisch contact op met een van onze medewerkers.

Al een keuze gemaakt?

Weet je al welk dakkapel je wilt laten plaatsen op je huis? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.