Vergunning

Neem contact op

Home » Over ons » Werkwijze » Vergunning

Hoe komt u aan een vergunning voor uw dakkapel? Bent u eigenlijk wel een vergunning nodig? Wij helpen u verder!

Vergunningsvrije dakkapel

Sinds 2003 is het toegestaan om aan de achterzijde van de woning vergunningsvrij een dakkapel te plaatsen. De dakkapel moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De dakkapel is uitgevoerd met een plak dak
  • De dakkapel mag niet hoger zijn dan 175 centimeter buitenwerks
  • De dakkapel moet tussen de 50 en 100 centimeter van de dakvoet beginnen
  • De dakkapel moet minstens 50 centimeter uit het hart van elke bouwmuur blijven, of minimaal 50 centimeter uit de zijkant van het dakvlak blijven
  • De dakkapel moet ondoorzichtige zijwanden hebben.

Komt de dakkapel aan de zij- of voorkant van de woning? Of voldoet de aanvraag niet aan bovenstaande voorwaarden? Dan is een vergunning verplicht.

Wat moet ik doen voor een vergunning voor mijn dakkapel?

Wanneer u een vergunning voor een dakkapel bij uw gemeente wilt aanvragen moet u tekeningen van de huidige en van de gewenste situatie aanleveren. Meestal werken wij deze tekeningen uit en dienen wij de tekeningen in voor onze klanten; dit is de snelste manier om een vergunning te krijgen. U kunt ervoor kiezen om het vergunningstraject zelf op te pakken, maar houdt dan wel rekening met een langer traject door gewenste aanpassingen en aanvullingen vanuit de gemeente.

Hoelang duurt een vergunningsaanvraag?

De duur van het traject hangt af van een aantal factoren, maar meestal duurt het ongeveer 12 weken. Hoe eerder de tekeningen en benodigde gegevens worden aangeleverd, hoe eerder onze tekenaar aan de slag kan. De drukte bij uw gemeente kan het traject vertragen. Nadat de vergunning is verleend, kunnen we de aanvraag meenemen in de planning.

Vragen?

Neem gerust contact op.

Advies nodig?

Vraag dan een adviesgesprek aan of neem telefonisch contact op met een van onze medewerkers.

En dakkapel laten plaatsen?

Wilt u een dakkapel laten monteren op uw woning? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.