Veelgestelde vragen

Stel een vraag

Home » Contact » Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

Hieronder vindt u onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ben ik een vergunning nodig voor mijn dakkapel?

Sinds 2003 is het toegestaan om aan de achterzijde van de woning vergunningsvrij een dakkapel te plaatsen. De dakkapel moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De dakkapel is uitgevoerd met een plak dak
 • De dakkapel mag niet hoger zijn dan 175 centimeter buitenwerks
 • De dakkapel moet tussen de 50 en 100 centimeter van de dakvoet beginnen
 • De dakkapel moet minstens 50 centimeter uit het hart van elke bouwmuur blijven, of minimaal 50 centimeter uit de zijkant van het dakvlak blijven
 • De dakkapel moet ondoorzichtige zijwanden hebben.

Komt de dakkapel aan de zij- of voorkant van de woning? Of voldoet de aanvraag niet aan bovenstaande voorwaarden? Dan is een vergunning verplicht. Hier vindt u meer informatie.

Kunnen er zonnepanelen op mijn dakkapel gelegd worden?

Ja, dit kan bij dakkapellen die geplaatst zijn na 2016. De dakkapellen kunnen worden belast met maximale belasting van ca. 60 kg per m². De zonnepanelen dienen op onderslagen te worden geplaatst, dit is ter bescherming van de dakbedekking. Wij adviseren om contact op te nemen met erkende installateurs van zonnepanelen, zij kunnen u hier verder mee helpen. Mocht er na het plaatsen van de panelen b.v. lekkage ontstaan, dan zullen wij ter plekke beoordelen of dit nog onder de garantie valt.

Hoeveel kost een dakkapel?

Een dakkapel is altijd maatwerk, daarom zullen de kosten voor de dakkapel per aanvraag verschillen. Prijsindicaties worden gebaseerd op materialen en kleuren, de standaardopties worden altijd meegerekend in de prijs. Naast de materialen en kleuren zijn de breedte en diepte van de dakkapel belangrijke indicatoren. Bij een flauw dak is de prijs hoger, omdat er door meer vloeroppervlak meer materiaal benodigd is. Hieronder vindt u de vanaf-prijzen voor de verschillende uitvoeringen.

 1. Eén kamer: één draaikiepraam en één of twee vaste ramen
  Vanaf €6500,-
  Bij afmeting 200-300 cm en hellingshoek 55 graden. Incl. montage.
 2. Eén kamer: twee draaikiepramen en één vast raam
  Vanaf €7500,-
  Bij afmeting 260-380 cm en hellingshoek 55 graden. Incl. montage.
 3. Eén of meerdere kamers: twee draaikiepramen, twee vaste ramen en een blind stuk voor een eventuele scheidingsmuur.
  Vanaf €8500,-
  Bij afmeting 400-700 cm en hellingshoek 55 graden. Incl. montage.
 4. Eén of meerdere kamers: drie draaikiepramen, twee vaste ramen en een blind paneel voor een eventuele scheidingsmuur.
  Vanaf 9000,-
  Bij afmeting 400-700 cm en hellingshoek 55 graden. Incl. montage.
 5. Meerdere kamers: naar uw wens af te stemmen
  Prijs op aanvraag
Hoeveel kost een dakkapel van 5 meter?

De kosten voor een 5 meter dakkapel hangen af van een aantal factoren, zoals de hellingshoek van het dak en of er een scheidingsmuur moet worden gerealiseerd. Hier ziet u vanafprijzen.

Kan ik een airco bij mijn dakkapel bestellen?

Wilt u een dakkapel laten plaatsen op zolder en aan de zuidkant? Dan kan het ondanks de goede isolatie alsnog warm worden. Wij kunnen met de dakkapel een Minirooftop Airco leveren, deze airco is speciaal ontworpen voor dakkapellen. Hier vindt u meer informatie over deze mogelijkheid.

Wat moet ik weten voor een dakkapel?

Graag een dakkapel op uw dak, maar geen idee waar u moet beginnen? U kunt ervoor kiezen om zelf eerst wat gegevens te verzamelen en een indicatieprijs aan te vragen, maar u kunt ook starten met het traject door onze showroom te bezoeken of door een afspraak te maken met een adviseur bij u thuis. Lees hier onze blog over De start van een dakkapel-traject.

Krijg ik garantie op mijn dakkapel?

Wij geven de volgende garanties:

 • 15 jaar garantie op het timmerwerk, de constructie en wind- en waterdichtheid;
  Let op: 10 jaar garantie als de dakkapel voor 2010 is geplaatst
 • 10 jaar garantie op toegepaste materialen en kleurechtheid;
 • 10 jaar garantie op hang- en sluitwerk;
 • 10 jaar garantie op beglazing.

Voor accessoires nemen wij de leveranciersgarantie over:

 • 3 jaar garantie op buitenzonwering;
 • 1 jaar garantie op binnenzonwering en horren.
Hoe kan ik mijn dakkapel schoonmaken?

Goede reiniging van uw dakkapel is erg belangrijk. Kunststof is onderhoudsarm, maar niet compleet onderhoudsvrij. Om uw kunststof dakkapel zo goed mogelijk te onderhouden is het belangrijk deze in elk geval een keer per jaar schoon te maken. Door goed onderhoud kunnen vervelende zaken zoals lekkage worden voorkomen. Lees hier meer over het onderhoud van de dakkapel.

Krijg ik een subsidie voor het bouwen van een dakkapel?

In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een subsidie, bijvoorbeeld wanneer u uw huis energiezuiniger maakt met behulp van de dakkapel. U kunt het beste de Energiesubsidiewijzer of het Nationaal Energie Besparingsfonds raadplegen om te kijken of u voor een subsidie in aanmerking komt. De regelingen verschilt per gemeente, dus u voor meer informatie het beste even contact opnemen met uw gemeente.

Onze dakkapellen zijn goed geïsoleerd en standaard voorzien van HR++ glas, in sommige gevallen kunt u hier subsidie voor krijgen. Naast de subsidie die wellicht beschikbaar is levert de goede isolatie sowieso al een besparing op voor uw eigen (stook)kosten!

Wat is de levertijd van een dakkapel?

De levertijd van de dakkapellen is (zonder vergunningsaanvraag) ongeveer 10 tot 15 weken na het akkoord. In de winter is de levertijd vaak iets korter dan in de zomer. Wilt u speciale kleuren of materialen? Dan kan het zijn dat de levertijd langer is. Let op: dit is een indicatie, als u de actuele levertijd wilt weten kunt u ons bellen of mailen.

Advies nodig?

Vraag dan een advies gesprek aan of neem telefonisch contact op met een van onze medewerkers.

Staat jouw vraag je er niet tussen?

Heb je een andere vraag die je ons wilt vragen over onze werkwijze of een van onze dakkapellen?