Home » Geïntegreerde rolluiken voor de dakkapel

Geïntegreerde rolluiken voor de dakkapel

Neem contact op

Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Rolluiken bieden een aantal belangrijke voordelen:

  1. Energie-efficiëntie: zoals zojuist al even benoemd houden rolluiken de warmte buiten in de zomer én de warmte binnen in de winter.
  2. Lichtregulatie: is de dakkapel voor een slaapkamer? Rolluiken verduisteren de ruimte volledig. Helemaal handig wanneer je bijvoorbeeld in nachtdiensten werkt of snel wakker bent bij de eerste zonnestralen.
  3. Geluidsisolatie: de rolluiken zorgen er ook voor dat geluid van bijvoorbeeld een drukke weg wordt gereduceerd.
  4. Beveiliging: de dakkapel is weliswaar niet de favoriete ingang van inbrekers, maar met rolluiken wordt het bijna onmogelijk gemaakt om binnen te komen. Wel blijft het mogelijk het kozijn als nooduitgang te gebruiken door de lamellen naar buiten te drukken (maar hopelijk is dit niet nodig natuurlijk).

En waarom dan een rolluik bij de dakkapel van Klok Dakkapellen?

Er zijn twee redenen om direct rolluiken toe te passen bij aankoop van een dakkapel:

  1. De rolluiken zijn te integreren in het overstek van de dakkapel. Waardoor de kast van het rolluik niet zichtbaar is.
  2. Dakkapellen worden op het dak geplaatst. Dat maakt de locatie lastig bereikbaar als er later alsnog rolluiken worden geplaatst. Vaak moeten er dan ladders of zelfs steigers aan te pas komen.

Wilt u meer weten over de verschillende vormen zonwering van Klok Dakkapellen? Kijk dan eens op onze zonwering pagina en profiteer bovendien nog tot 01/09/2023 van 15% korting op elektrisch bedienbare rolluiken bij aanschaf van een dakkapel.